Luft til luft varmepumpe

Værd at vide om service af luft til luft varmepumper

I takt med at vi overgår til mere miljøvenlige løsninger på varme, vælger flere og flere varmepumper i stedet for de mere svinende oliefyr. Der findes flere forskellige muligheder inden for varmepumper, og det er desuden også godt at vide, at disse apparater jævnligt skal til eftersyn. Varmepumper er nemlig mekaniske, og derfor skal der ikke meget til, før de ikke virker, som de skal.

Hos Bornholm Agro har vi mange års erfaring med varmepumper. Så hvis du er bosat på Bornholm, og er interesseret i en luft til luft varmepumpe, så kontakt os endelig.

Hvad indebærer serviceeftersyn af luft til luft varmepumpe?

Hvis du har en luft til luft varmepumpe, er der mange ting, du selv kan foretage for at vedligeholde den, men det er desuden et lovkrav, at din pumpe kommer til serviceeftersyn en gang årligt. Det er hovedsageligt fordi, en varmepumpe indeholder kølervæske, som kan være miljøskadeligt, hvis det slipper ud. På grund af kølemidlets potentielle skadelighed skal varmepumpen serviceres af en autoriseret montør.​

Service af en luft til luft varmepumpe indebærer som hovedregel:

  • Kontrol af rør og mekaniske dele
  • Tæthedsafprøvning af systemet
  • Evt. genopfyldning af kølemiddel
  • Køle- og varmeevne efterprøves
  • Grundig rens af filtre

Ovenstående skal altid udføres af en professionel, autoriseret køle- eller varmepumpemontør. Det er yderst vigtigt, at varmepumpen jævnligt efterses, både af hensyn til dig, ydeevnen og miljøet.

Hvordan vedligeholder jeg min luft til luft varmepumpe?

Udover det årlige eftersyn kan du selv gøre nogle ting for at sikre dig, at din luft til luft varmepumpe er i god stand. Du kan komme langt ved selv at tjekke varmepumpens effektivitet med korte mellemrum. Hvis du opdager uregelmæssigheder, skal du naturligvis kontakte en montør, der kan servicere pumpen.

Fejl og skader kan blandt andet forebygges ved at:

  • Jævnligt at overvåge elforbruget, og se om det er normalt
  • At lytte til varmepumpen og radiatorerne
  • At kontrollere vandtrykket
  • Hyppig rensning af varmepumpens ude dele

Kontakt os og hør mere her

Hvis du ønsker at høre mere om luft til luft varmepumper, så er du meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder altid klar til at besvare din spørgsmål med faglig og kompetent vejledning. Ønsker du at indhente et uforpligtende tilbud og en pris på en luft til luft varmepumpe, så skal du endelig heller ikke holde tilbage med at kontakte os.

Kontakt

Bornholms Agro​

CVR: 11355099

Borrelyngvej 7c, 3790 Hasle

Klik her for rutevejledning

 

Telefon: 56 96 51 49

E-mail: info@bh-agro.dk

Brug for en kyndig specialist?

Bestil service nu!

+45 56 96 51 49

Copyright © 2021 Bornholms Agro. Alle rettigheder forbeholdes.