Få kyndig hjælp til service af varmepumpe

Værd at vide om service af varmepumpe

I takt med at vi overgår til mere miljøvenlige løsninger på varme, vælger flere og flere varmepumper i stedet for de mere svinende oliefyr. Der findes flere forskellige muligheder inden for varmepumper, og det er desuden også godt at vide, at disse apparater jævnligt skal til eftersyn. Varmepumper er nemlig mekaniske, og derfor skal der ikke meget til, før de ikke virker, som de skal.

Hos Bornholms Agro har vi stor erfaring med service af varmepumpe. Så hvis du bor på Bornholm, og din varmepumpe trænger til et eftersyn, så tag endelig kontakt til os.

Hvad indebærer serviceeftersyn?

Hvis du har en luft til luft varmepumpe, er der mange ting, du selv kan foretage for at vedligeholde den, men det er desuden et lovkrav, at din pumpe kommer til serviceeftersyn en gang årligt. Det er hovedsageligt fordi, en varmepumpe indeholder kølervæske, som kan være miljøskadeligt, hvis det lækker ud. På grund af kølemidlets potentielle skadelighed skal varmepumpen serviceres af en autoriseret montør.

Service af varmepumpe indebærer som hovedregel

  • Kontrol af rør og mekaniske dele
  • Tæthedsafprøvning af systemet
  • Evt. genopfyldning af kølemiddel
  • Køle- og varmeevne efterprøves
  • Grundig rens af filtre

Ovenstående skal altid udføres af en professionel, autoriseret køle- eller varmepumpemontør. Det er yderst vigtigt, at varmepumpen jævnligt efterses, både af hensyn til dig, ydeevnen og miljøet.​

Hvordan vedligeholder jeg min varmepumpe?

Udover det årlige eftersyn kan du selv gøre nogle ting for at sikre dig, at din varmepumpe er i god stand. Du kan komme langt ved selv at tjekke varmepumpen ca. hver 3. måned, medmindre der er meget støv eller skidt i luften. I tilfælde af dette kan det fx være nødvendigt at tjekke filtrene op til hver 14. dag.


Fejl og skader kan blandt andet forebygges ved at:

  • Rense eller støvsuge de indre filtre
  • Holde det udendørs område omkring pumpen ren
  • Holde sne, visne blade o. lign. fra yderdelene
  • Jævnligt slå græsset omkring varmepumpen

Kontakt os og hør mere om service af varmepumpe her

Vil du gerne vil høre om service af varmepumpe, så er du meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder altid klar til at vejlede og rådgive vores kunder bedst muligt. Vi ser frem til at hjælpe med service af din varmepumpe.

Vi glæder os til at høre fra dig!​

Kontakt

Bornholms Agro​

CVR: 11355099

Borrelyngvej 7c, 3790 Hasle

Klik her for rutevejledning

 

Telefon: 56 96 51 49

E-mail: info@bh-agro.dk

Brug for en kyndig specialist?

Bestil service nu!

+45 56 96 51 49

Copyright © 2021 Bornholms Agro. Alle rettigheder forbeholdes.